Sähköposti:

sähköposti: kikkailua@luukku.com

sunnuntai 29. kesäkuuta 2008

Vanhasta uutta ja projekteja valmiiksi!


Olen yllättänyt ja ylittänyt itseni!
Tänään oli Ystävän kanssa sovittu ompelupäivä eikä minulla ollut mitään uutta projektia suunniteltuna. Eikä uusia kankaita hankittuna! Kaivoin kaapista alkukesästä kirpparilta löytämäni lakanan (hinta 20c.) ja piirsin kaavat Ystävän Moda 3/08 lehdestä. Ompelulangat nostivat kokonaishintaa, mutta sanoisin että pari euroa olivat kustannukset, mikäli työtunteja ei lasketa. Itseasiassa meni terapian piikkiin Ystävän kanssa ompelu, joten voisiko enää hyödyllisempää ajanvietettä keksiä sateisena sunnuntaina??

Ja nyt on itselle mukavantuntuinen, edullinen ja ah niin retro kesätunika (saattaa muistuttaa myös mummon yöpaitaa tai kyökkiessua...)
Mutta saatan ehkä yllättää itseni ja muut vielä esiintymällä tässä julkisesti ;)

Tässä vielä esittelen juhannuksena valmistuneet (tylsät) säärystimet taikka oikeastaan polvenlämmittimet isoäidille. Lankana on ihana tietokonevärjätty Austermann Step-lanka, jossa on mukana hoitavaa aloe veraa.

Lanka on niin ihanan pehmeää neuloa, suora putki vaan ei oikein jaksanut motivoida. Aiemmin keväällä isoäiti sai samasta langasta pitkävartiset (?) kämmekkäät ja nämä olivat tilattuna sen jälkeen. Onneksi vihdoin sain ne valmiiksi ja voin tehdä taas muutakin kuin neuleputkea! :)


sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Virkattu tunika

Päätin vihdoin ottaa projektikseni kaikki keskeneräiset neuletyöt vaatekaapista. Eräskin aloittamani neule oli kokoa 3v., joten se oli jo auttamattomasti pieni esikoiselle, joka vietti viikolla 5v. synttäreitään! Ja Pikkusiskolle se olisi iso vielä ihan liian kauan, joten päätin hakea pari kerää lankaa lisää Lankapisteestä, jotta saisin projektin valmiiksi...

Arvaatteko jo miten siinä kävi?

...Näyteikkunassa oli aivan ihana tunika/mekko. Pidättäydyin uuden, ihanan langan ostamisesta... 15 minuutin ajan. Nyt yövuorossa sain viimeisteltyä tunikan ja samalla tuli opeteltua uusi tekniikka, rapuvirkkaus. Hyvät kuvitetut ohjeet löysin täältä. Lankana on Mandarin Petit, virkkuukoukku 2,5. Ohjeet sain liikkeen omistajalta, ja varmuuden vuoksi vielä kännykällä otin kuvankin.

Niin, ja se alkuperäinen projekti. Arvatenkin, edelleen kesken. Ääh, olen niin heikko mitä tulee hamstraamiseen ja uusista asioista innostumiseen..


Ja kehtaanko edes mainita?
Toinenkin tunika on jo tekeillä, tietysti sille ihanalle viisivuotiaalle :)

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Vihdoinkin valmista...


Tänään on pitkästä aikaa istuttu ompelukoneen edessä. Ja saumurin. Niin, eikä sovi unohtaa ystävääni Ratkojaa. Hyvä ystävä, mutta jouduin vähän liiaksi taas käyttämään. En ehkä niin paljoa kuin olisin itsekseni joutunut, sillä seuranani ompelemassa oli Ihana ystävä H, joka auttoi ohjeiden kanssa (Ottobre 1/05). Aika kului kuin siivillä enkä käyttänyt kovin painokelvotonta kieltäkään. Lohdullista oli, että H joutui myös välillä purkamaan, vaikka onkin silmissäni täydellinen ompeluguru.

Mutta Pikkusiskon takista tuli mahtava, eikö??

Huomenna aloitan kesätyöni, tästä päivästä sain voimaa ja paljon hyvää mieltä. Toinenkin takki siintää mielessä... niin ja tietty kolmas... ;) ja muutama muukin projekti. Mielikuvitus kehittää ihanuuksia enemmän kuin käteni ikinä ehtivät toteuttaa. Mutta en odota saavani kauheasti aikaan lähiviikkoina, jotka menevät euron kuvat silmissä vilisten. Tiedän, olen materialisti sittenkin. Ja palkkapäivänä varsinkin.

Niin ja sille yhdelle blogiani seuraavalle työkavereille tiedoksi, että ihan oikeasti teen työtäni suurella intohimolla ja pelkästään rakkaudesta työhöni :))