Sähköposti:

sähköposti: kikkailua@luukku.com

maanantai 14. joulukuuta 2009

Jouluisia puuhia

Niin se lumi ja pakkkanen vihdoin saapui tännekin. Kaun sitä onkin jo houkuteltu!
Tyttöjen kanssa on ehditty tunnelmoida ja leipoa pipareita jo kolmekin kertaa, aina ne vaan katoavat jonkun suihin... ;)

Neitokainen toivoi että nämä laitettaisiin blogiin esille.
hienoja ovatkin, ja koristeltu niin perusteellisesti!

Eilisellä piparinpaistolla sain viimein piparikoristeet ikkunaan. Piparin sisustaan on siis tehty toisella muotilla reikä, joka on täytetty punaisella/vihreällä nallekarkilla. Nää on tänäkin jouluna musta hienoja -ja näistä tulee mahtava tuoksu kotiin.

Ikkunassa on myös itse tehty jouluvalosysteemi. Olen paperinarusta askarrellut palleroita, joiden sisään on pujoteltu ledvalot.


Ikkunalla näkyy myös purnukka -tässä siitä vähän lähikuvaa. Koska Kertsissä olen antanut blogiosoitetta - ja muiden kertsiläisten ollessa ahkeria bloggaajia- niin lienee aika esitellä joku keramiikkatyökin..
Purnukka on valmistunut viime kevään viimeisenä työnä. Savi on antrasiitti ja kuviot pintaan tehty kaivertamalla ja turkoosilla engobella, joka on raaputettu pois (paitsi niistä kaiverruksista tietty). Kannessa on lisäksi posliinisavea. Musta tää on kiva ja kavereita purkeilla on..No, aika monta :)

3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Ihania pipareita! Minä tein kanssa ikkunassa roikkuvia ja kun sain kuvan niin toinen tippui alas =D. Murtui... No toisen sain pelastettua ja riippuu edelleen ikkunassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä sinä! HIENOT PIPARIT! Miten sen nallekarkin saa pysymään siinä reiässä??? Ei varmaan samalla periaatteella kuin keraamiset lisäkkeet. Iloista Joulua teille!
T. rk

kikkas kirjoitti...

Kiitoksia!
Näitä on aika monena jouluna ollut meidän ikkunassa ja tänä vuonna vein näitä työpaikallekin ;)

nallekarkit on leikattu saksilla pinemmiksi (en tiedä olisiko välttämätöntä sekään) ja namit sulaa paiston aikana ja täyttää pipariin jätetyn reiän. Kunhan malttaa antaa jäähtyä kunnolla niin irtoaa hyvin leivinpaperista ja lopputulos on kauniin ohut ja läpikuultava. Myöskin aika kova, joten syömiseen ei niinkään kivoja, enempi koristeeksi. :)

hyvää joulua!