Sähköposti:

sähköposti: kikkailua@luukku.com

perjantai 12. elokuuta 2011

Aika lentää...

..on liian paljon asioita joita pitäisi tehdä, haluaisi tehdä tai haaveilee tekevänsä. Nyt tuntuu ettei ehdi tehdä edes niitä asioita joita PITÄISI. Bloggaaminen on ollut ihan tauolla ja olen yrittänyt antaa itselleni luvan siihen. Välillä vaan harmittaa ettei ehdi edes tehdä käsitöitä.

Nyt loman ja parin työviikon jälkeen on sellainen perjantai-ilta että taidanpa vähän laittaa jotain vanhoja juttuja. Neitokainen toivoi 8v synttäreilleen kesäkuussa piñjatan. En tiedä mistä ihmeestä se oli saanut päähänsä mutta toive oli sinällään ihan hauska, joten tällainen syntyi:

Piñjatan valmistus kotikonstein:

1. Puhalla ilmapallo ja sekoita liimalakkaan tai erikeepperiin vähän vettä. Lisäksi paljon sanomalehtiä, mielellään valmiiksi suikaloitua niin ei tarvi sormet liimassa niitä suikaloida (tajuttu käytännön kokemuksella).

2. Sudi liimaa pensselillä suikaleisiin ja asettele niitä ristiin rastiin ilmapallon päälle muutaman kerroksen verran. Jätä täyttöaukko päälle. Anna kuivua.

3. Leikkaa silkkipaperista pitkiä suikaleita, joihin voi leikata vielä hapsuja reunoihin. Levitä liimaa palloon ja kierrä silkkipaperia kierros kierrokselta pallon päälle. Itse aloitin alhaalta ylös. Tässä olisi voinut käyttää mitä tahansa kierrätyspaperia, vaikka vanhoja lahjapaperikääreitä. Meillä ei mitään ollut tarpeeksi, onneksi silkkipaperia kuitenkin.

Ja jälleen käytännössä opittua -tästäkin olisi ollut kiva ottaa kuva mutta liimaisilla sormilla ei tullut mieleen koskea kameraan.. ;) Tässä vaiheessa liimasin myös ripustuslenkin linnun vartalon ympärille reilulla liimalla että kestää sitten roikkumisen ja lyömisen hajoamatta.

4. Ennenkuin olet kaulan kohdalla, täytä pinjata. Riko ilmapallo ja toivo että olet malttanut odottaa riittävän kauan ettei paperit paiinu sisään (kuten minulla kävi). Tässä vaiheessa palloa sai kyllä muovattua vielä käsinkin. Meillä täytteeksi meni täytelakuja, tarroja ja rannekoruja. Sitten muotoilin pään sanomalehdestä ja kovetin päällimäisen kerroksen liimatuilla sanomalehtisuikaleilla. Näillä myös pää kiinnitettiin sitten paikoilleen.

5. Kun pää ja kaula ovat kuivuneet, maalaa loppuosa peittävällä askartelumaalilla.


6. Ja kas tässä, aivan mainio itse tehty piñjata. Koska mailaa ei ollut, meillä saivat lätkiä kaulimella. Meni hetki ennenkuin hajosi, mutta sehän oli lapsista vain hauskaa :)

Ei kommentteja: