Sähköposti:

sähköposti: kikkailua@luukku.com

sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Tää on mun!

Vihdoin pääsen esittelemään kesälomareissu-projektini eräältä automatkalta. Näistä ei tullutkaan villahousuja mulle, vaan tosissaan purin ja aloitin alusta. Lopputuloksena kahdet noin L-XL koon villikset, ovat juuri sopivat käyttöön.

Oranssit on tehty Drops Alpacasta, vähän vajaat 2 kerää sain kulumaan. Vihreät ovat Zitron Loftia, niinikään lähes kaksi kerää kului. Eilen illalla neulahuovuttelin pitkään mielessä pyörittelemiäni kuvioita samalla kun katsoin telkkaria.

Aamulla odotti paras palkinto! 1,5-vuotias Pikkusisko ihasteli uusia vaippahousujaan, kanteli niitä kainalossaan ja halaili hokien samalla: "Tää on mun!" Ei ollut kovin vaikeaa saada neitiä pukemaan niitä ylleen :) Valokuvaaminen sen sijaan oli jo hieman haastavampaa. No, ainakin on vauhdikkaita otoksia!!

(P.S. Ei näistä ainakaan ihan peltipöksyt tulleet, kun pystyy kyykistymäänkin. Pyysin että kääntyisi niin, että saan kuvan peppupuolelta, Pikkusiskohan toteutti siis vain annettuja ohjeita hyvinkin tarkkaan. Kyllä meillä on viisaita muksuja!)8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania pöksyjä! Miten nuo sienet on tehty noihin housuihin!

Altocumulus kirjoitti...

Siis aivan mielettömän ihanat! Tuommoiset minäkin voisin ottaa pojalle - ai niin, mutta eihän tuo tarvii kuin yöunilla enää villiksiä...

kikkas kirjoitti...

Kiitokset kehuista, itsekin olen tyytyväinen, kerrankin :)

SARITA: Olen neulahuovuttanut ne valmiisiin pöksyihin. Eli ihan hahtuvavillaa olen hankkinut ja muotoillut sen vähän sienen malliin. Sitten on olemassa huovutusneula, joka on parsinneulaa paksumpi ja hiottu niin että siinä on sellaisia lovia. Kun sillä neulalla tikuttelee ahkerasti niin villan kuidut huopuvat kiinni toisiinsa. Jos harjoittelee neulahuovutuskuvioita niin yksi hyvä on esim. se että ottaa avuksi piparkakkumuotin. Sinne sisään sitten sulloo villatupsun ja sitten taas tikuttelemaan neulalla. (En tiedä miten paljon tiedät huovutuksesta, joten tuli nyt pidemmän version selostus ;)!)

Tällä menetelmällä voi koristella muitakin vaatteita, saa tarkempaa ja siistimpää kuin märkähuovuttamalla. Tarvikkeita myy monet nettikaupat ja Helsingissä mm Hobby point (Fredrikinkasulla), Menita (Korkeavuorenkadulla) sekä Sinellit ja Sinooperit, varmaan muuallakin Suomessa. Nyt hahtuvaa myy myös Novita, näin lähi-Prismassa valmiita pikkupusseja.

Huh, päästiin minua innostavaan aiheeseen, joten voisin vaahdota tästä vaikka kuinka kauan ;) Mistähän johtuu, että ollaan kaveriporukalla pidetty jopa huovutusiltoja...?? ;))

kikkas kirjoitti...

ALTOCUMULUS: Tää onkin se dilemma; toivoisi että lapsi oppii kuivaksi, muttta toisaalta sitten pitää luopua näistä villahousuista. Tai no, ehkä niitä pihalla voisi käyttää ihan lämmikkeenä... :) (ja juuri parhaillaan Pikkusisko tuoksahtaa vahvasti kakalle...)

Anonyymi kirjoitti...

Voi herrajestas miten ihania pöksyjä! Mahtavat värit ja kuviot ja... aah. Vähänkö meijän kuopuksen armeijan harmaat on TYLSÄT näihin verrattuna!

Anonyymi kirjoitti...

Ihania pöksyjä! Noi omenaiset jää mun uniini pyörimään. Enkä saa neuloa kuopuksen käyttöön enää yksiäkään villiksiä, nyyhkis. Terkut äidiltä, se mut vinkkasi ihailemaan hienoja villiksiä!

Reetta kirjoitti...

Hauskoja, pirteitä housuja! Olet muutenkin taitava.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania pöksylöitä ja hassunhauskat poseeraukset :)!!