Sähköposti:

sähköposti: kikkailua@luukku.com

lauantai 30. marraskuuta 2013

Opiskelun ohella..

Tässä vielä aiemmin syksyllä valmistuneita töitä. Opiskelut ovat vieneet aikaa sen verran tiiviisti, ettei ompeluksia ole viime aikoina niin ahkerasti syntynyt.  
Ottobressä ollut Rascal-raglanpaita on yksi mun nykyisistä kaavasuosikeista Pikkuveljen paitoihin. Kaavaa olen muokannut tarpeen mukaan leveämmäksi/kapeammaksi/pidemmäksi riipuen materiaalista ja käyttötarkoituksesta. Tässä versio pidemmillä hiharesoreilla, samoin pituuteen lisätty vähän. Kaavan koko 92cm. 
(Liikennekaupunkitrikoo Sampsukka, ruskea joustocollege Kestovaippakauppa, 
raitatrikoo... jostain)

Housujen kaava on melkoinen muokaus OB:n Summer Sea housuista. Lahkeisiin lisätty pituutta ja leveyttä, samoin pitkät resorit lahkeille. Taskut lisätty mukaan enemmän näön kuin käytännöllisyyden vuoksi. 

(Toimituksen huomio lukijalle: tuollaisen viirua vaille kaksivuotiaan valokuvaaminen on muuten suhteellisen haastavaa. Paitsi ettei kamera ja valaistuskaan ole huippu niin asuntoa pitkin pakoon juoksentelevaa ipanaa on mahdoton saada pysähtymään. Kun hän sen lopulta tekee, niin aivan varmasti kämpän kaikista sotkuisimmassa nurkassa. Kädessään ilmapallo. En jaksanut jahdata kauempaa, joten näillä otoksilla mennään... :D) (Liikennekaupunkitrikoo Sampsukka, ruskea joustocollege Kestovaippakauppa, 
raitatrikoo... jostain)

 Viime syksynä innostuin tästä haalarimallista lukuisan muun ompelijan innoittamana. Löysin päällisen kankaan silloin Eurokankaasta ja se sopi mielessäni kuin nakutettu tähän pallofleeceen, joka minulla jo oli. Visio odotti toteutusta vain lähes vuoden verran... Kaavakin oli jo pieneksi jäänyt mutten malttanut piirtää uutta. (Toim.huom. jälleen: olisi kannattanut). Lisäsin pituutta sekä yläosaan että lahkeisiin ja hihoihin. Leveyttäkin leikkasin reilummin. Mutta puku on silti melko piukka käyttäjälleen.. 


 


Noh, kaava on hyväksi havaittu, ja ehkäpä opin tässä samalla jotain siitä missä työvaiheessa ei kannata "säästää" aikaa. 
Tälläiset trikookuteesta virkatut korit lähtivät sisältöineen (bambutiskirättejä) myös miehen mukana hänen työpaikkansa kahvihuoneeseen. 

Näitä kun saa tehtyä vähitellen välitöinä ja pienenä käsityöterapiana vaikka opinnot tentteineen ja perhe-elämä pitävät kiireisenä.


2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Missä tuo haalarin kaava on? Onko joku Ob? Kivalta näyttää, kuten muutkin :-)

kikkas kirjoitti...

Kiitos :) Se on se sama haalarikaava, jolla säkin oot tehnyt. Tein vaan vetoketjun etuhalkioon enkä sinne lahkeeseen.