Sähköposti:

sähköposti: kikkailua@luukku.com

sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Pingu ja Pöllöpää!


Pikkusikon 2v synttärikemut on juhlittu parin päivän varaslähdöllä. Tässä kuvia toivekakkujen askartelusta ja lopputulokset. Tyytyväisiä oltiin kaikki, kakun askartelijat ja sankari itse. Neitokainen (se esikoinen siis) tosin hieman epäilevästi kysyi, että "ootko sä äiti oikeesti tehny ton ihan ite?" Tässä todistusaineistoa ;)


Tässä tarjottimnella kaksi pyöreää täytettyä kakkupohjaa. Pienempi kakku on tehty lasten vuoalla. Päällimmäiset kakkukerrokset on hieman pyöristetty kulmista.
Päälle tein voikreemin.
Sitten lämmitin ja kaulin "hopeatoffeeta" Pinggun mustiin osiin. Kaupoista löytyy Kick-nimistä lakutoffeeta. Jääkaapissa tosin kovettui niin että kakun leikkaamisessa veitsi oli tarpeen.

Muut osat on tehty valkoisesta marsipaanista, joka niinikään kaulittiin ja osan värjäsin elintarvikeväreillä kelltaiseksi, oranssiksi ja punaiseksi.


Ja tässä vielä "Pöllöpää".
Äitinä en ole niinkään ylpeä siitä, että lapseni osaa käyttää siskon keksimää haukkumanimeä "Pöllöpää" jo kaksivuotiaana. Mutta pöllöt on silti kivoja, eikä pöllöpääkään aina pahaa tarkoita. Tein sabluunan paperista ja sen sekä tomusokerin avulla muotoutui suklaakakkuun pöllö. Tänään oli myös Vaarin synttärit, joten onnea myös sinne vielä kerran!!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana kakku. Seuraava juttu ei ihan tähän liity, mutta kakkuihin kuitenkin ja tuli mieleen. Tein monta vuotta sitten tyttären 5-vuotisjuhliin korkean ihanan prinsessalinnakakun, jota kaikki ihastelivat. Kun näytimme sitten aikuistenkutsuilla kuvaa siitä, miltä kakku oli lastenkutsuilla näyttänyt, sanoi yksi aikuinen vieras, että kyllä huomaa, että on itse tehty, kun se on pikkaisen vinossa tuosta yhdestä kohtaa. Se niistä kehuista

Anonyymi kirjoitti...

Täältä kommentti a:lta: "Mun äiti ei osais tommosta tehdä vaan siitä tulis ihan väärinpäin. Kutsutaan Kikka tekemään mullekin synttärikakut."
Joten avointa ihalua täältä koko perheen voimin.
terkuin, uä.

Altocumulus kirjoitti...

Ihana kakku, meidän reilu 2 v. rakastais tuota kans, tykkää Pingusta kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania kakku- ja käsityöideoita, mukava blogina ja nythän alan seuraamaan tätä ahkerasti, ehkäpä tämä innostaa bloggaamiseen itsekin :) Kivoja kuvia katsella!

t. Kati :)

Tintti - Valkoisia Haaveita kirjoitti...

Aivan ihana pingu-kakku! :)