Sähköposti:

sähköposti: kikkailua@luukku.com

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, vanhat jutut

Blogi on ollut hunnigolla. En tiedä lohduttaako se (no kyllä se mua vähän lohduttaa) että olen huomannut samaa muissakin seuraamissani blogeissa. Veto on ollut vähissä.

Tässä muutamia kuvia jouluprojekteista. Kuvien laatu ei ole mitenkään huippu, mutta ehkä näistä jotain ymmärtää ;)

Olen päättänyt myös tuhota lankavarastoja ja siinä onnistunutkin melko kivasti. Joskus kurssilla itse värjättyjä hahtuvalankoja neuloin ja ompelin niistä huopapussukoita. Tytöt saivat sitten neulahuovuttaa haluamansa hahmot kummitädeilleen. Toukkapussukka on 8v Neitokaisen lahja Minna-kummille. Sieni pussukka on kohta 5v Pikkusiskon lahja Jennille.
Ja Neitokainen teki vielä Ellu-kummille Mehiläispussukan. Hienointa projektissa oli se, että eräänä pe iltana Pikkusisko oli laitettu jo nukkumaan ja sai äidin kanssa puuhailla salaa vähän myöhempään juttuja :)

Jouluksi mukaan mummmilaan ja vaarilaan askarreltiin myös luumuhyydykekakku.
Kakkuun meni purkki vatkautuvaa vaniljakastiketta, purkki rahkaa, 2 purkkia luumusosetta (vauvojen valmissose), 150g sulatettua valkosuklaata sekä 5 liivatelehteä. Pohjassa oli tornillinen Annan piparkakkuja ja 50g sulatettua voita. Resepti kehittyi joulun alla kun ostin kaupasta Valion valmista luumurahkavälipalaa tms. ja mietin että voisi toimia kakkunakin. Yhtään en lisännyt sokeria ja minusta sopi joulun kahvipöytään oikein kivasti!


Jouluna mummeja lahjottiin huovutetuilla jutuilla.
Anoppi sai Huopasesta tehdyt patakintaat, ripustuslenkit Aino-lankaa jotka niin ikään lankakaapin kätköistä löytyivät. Äidilleni tein vastaavat pari vuotta sitten ja ovat käytössä toimineet hyvin. Tällaiset haluaisin tehdä itsellekin, omat patakintaat on puhkikuluneet.

Äidilleni tein huovutetut tossut. Tein hänelle lahjaksi huopatossut vihreästä Huopasesta jo aiemmin, mutta niihin on jo kuluneet reiät. Tässä uudet, lankakin vielä samaa (kaapissa on vaikka mitä!), mutta sillä erotuksella että huovutin päälliset valmiisiin toppatossuihin jotka muistaakseni JUJU-kerhosta kesällä tilasin ajatuksena tehdä huopatossuja jouluksi. Näitä on siis useampi pari mutta nyt en venynyt useampaan projektiin :/

Lisäksi tossut ovat aika leveät ja siksi lopputulos on vähän räpylämäinen eikä niin mieleinen kuin tuo alkuperäinen pelkkä huopatossu. Tuotekehittelyä vaatii vielä ;)

Ja sitten... Yllätys, yllätys, olen taas virkannut ja neulonut tiskiriepuja... Helmineuletta, korinpohjaneuletta, ainaoikein, pylväitä, puolipylväitä, aaltoja... Näihin askartelin vielä tuollaiset etiketit, päällimäisenä veljen vaimolle lahjaksi menneet. Osa oli FB:n käsityöhaasteita ja uskokaa tai älkää, niin nämä ovat suosiota niittäneet että kaikki olivat menneet joulun jälkeen ja lisää on taas tulossa. Ilmeisen mieluinen vieminen siis.

Lankana Blend Bamboo (jota lipastossa vielä joitain värejä) ja puikot ja koukut vaihdellet kokojen 2,5-4 välillä. Minusta rätti saisi olla ilmava, kuivuu nopeammin.

Hyvää Uutta Vuotta 2012 kaikille!
Yritän tänä vuonna hieman aktiivisemmin käistöitä päivitellä, nyt ainakin flow on aika hyvä.
Jos täällä joku vielä jaksaa käydä niin olisi oikein kiva kuulla teistä kommentein :)

3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Kyllähän täällä kuulolla ollaan :) Kivoja tiskirättejä, tykkään noista vyötteistä niiden ympärillä!

JaanaM kirjoitti...

jaksaa jaksaa :)

Anonyymi kirjoitti...

LÄMPIMÄT OVAT UUDET TOSSUTKIN JA IHAN HYVÄT KOTONA. kIITOS. PATAKINTAAT OVAT OLLEET NIIN HYVÄT, ETTÄ EN OLE MUITA PATALAPPUJA KÄYTTÄNYTKÄÄN.
P.S. KAKKUKIN MAISTUI.

KANNUSTAEN MUMMI